Vrtnarija Adamič

Vzgoja trajnic

Bolj cvetoči podobi slovenske dežele, pomaga cveteti tudi naša vrtnarija. Na prekmurski ravnini, na obronkih krajinskega parka goričko, smo se specializirali za vzgojo vrtnih trajnic. Trajnice so zelo velika skupina rastlin, ki nas očarajo s svojo pestrostjo in lepoto. Ob pogledu na gredice, vrtove, in skalnjake posajene s trajnicami zaigra srce. Ob vsakem letnem času nam različne strukture listja, barve in oblike, še posebej, ko se pridruži cvetenje, pričarajo nasmeh na obraz in pobožajo dušo. Pri nas bodo tako ljubitelji trajnic, kakor tudi strokovnjaki na področju vrtnarstva ter cvetličarstva našli pester izbor kvalitetnih trajnic.

Vzgojeno v Sloveniji

Rastline so gojene pri nas in so zato prilagojene našim rastnim razmeram (pozimi -25°C, poleti nad +30°C). Posebnost! Pri nas najdete največji sortiment netreskov - Sempervivum v Sloveniji. Beležimo že čez sto različnih sort netreskov, gojenih pri nas. Veseli bomo Vašega obiska na naši vrtnariji, kjer Vam bomo z veseljem svetovali in ustregli Vašim željam.

Vrtnarija Adamič nekoč

Kako smo začeli

Pričetek našega vrtnarjenja sega v leto 1985. Takrat smo pričeli z vzgojo sezonskega cvetja, enoletnic, dvoletnic, balkonskega cvetja, krizantem ter vrtnih trajnic.

Danes imamo manjšo družinsko vrtnarijo, ki jo vodi  g. Ivan Adamič, kot samostojni podjetnik. Vrtnarija se razteza na površini 1 ha, od tega je 1500m2 pokritih površin. Zadnjih nekaj let smo se specializirali v  vzgojo TRAJNIC in z izkušnjami, ki smo si jih nabrali naredili izbor najbolj prodajanih in zanimivih trajnic.

Organizirano imamo tudi GROSISTIČNO PRODAJO na terenu po celi Sloveniji, najdete nas pa tudi na sejmih in razstavah.