×

Registracija

Osnovni podatki

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
E-mail ni pravilen!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že registriran!
Geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Prisimo vnesite 6 ali več znakov!
Prosimo vnesite 10 ali manj znakov!
Geslo ni enako!
Splošni pogoji so obvezni!
e-mail ali geslo je napačno!
Dostava

Dostava izdelkov

Možni načini dostave oz. prevzema izdelkov:

 • dostava na vaš naslov preko dostavne službe
  • Za naročila do 80€ znaša poštnina 7€
  • Za naročila nad 80€ je poštnina brezplačna
 • osebni prevzem na sedežu podjetja

Strošek dostave bo samostojno izračunan v procesu naročanja

Vaše naročilo bo pripravljeno in odposlano v 3 - 5 delovnih dneh. V primeru dostave na vaš naslov boste ob predaji naročila dostavni službi o tem obvšečeni na vaš e-poštni naslov. V primeru osebnega dviga na sedežu podjetja, vas bomo na vašo e-pošto obvestili ko bo naročilo pripravljeno za prevzem.

Po prejemu obvestila o dostavi na vaš e-poštni naslov lahko naslednji dan pričakujete dostavo oz. se v primeru osebnega dviga zglasite pri nas za prevzem naročila.


Način plačila

Način plačila

V naši trgovini vam omogočamo več načinov plačila:

 • Plačilo po prevzemu
 • Plačilo po predračunu
  • plačilo z UPN nalogom
  • plačilo preko vaše spletne banke

Željen način plačila izberete v procesu naročanja

V primeru da stranka ob izbiri plačila po predračunu 1x ne prevzame bomo pri naslednjih naročilih zahtevali plačilo vnaprej.

V primeru plačila po predračunu je predračun veljaven 5 delovnih dni, v primeru da tega v tem času ne poravnate bomo smatrali, da odstopate od nakupa in bomo vaše naročilo stornirali.


Vračina in zamenjave

Reklamacije

Fizične osebe lahko kupljene izdelke vrnejo, v roku 15 dni po prejemu, na sedež podjetja ali nas o tej želji pisno obvestijo. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru mora kupec, najkasneje v naslednjih 15 dneh, blago nepoškodovano tudi vrniti na naš naslov. Izdelki naj bodo nerabljeni ter nepoškodovani. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

Kupnino vam bomo v roku 15 dni vrnili na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga ter v primeru, da so izdelki rabljeni ali poškodovani, tudi ustrezna odškodnina, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu blaga. Reklamacije za skrite napake je 2 leti.

Kupec je dolžan ob prevzemu pregledati rastline zaradi morebitnih stvarnih napak tako, da preveri naslednje:

 • ali so dobavljene ustrezne rastline
 • ali je količina dobavljenih rastlin enaka naročilu
 • ali je videz dobavljenih rastlin v skladu z dogovorjenimi standardi kvalitete oziroma z običajnimi standardi, če standardi kvalitete niso bili dogovorjeni in morebitne napake prodajalcu takoj reklamirati.

Za morebitne skrite napake je kupec dolžan prodajalcu podati reklamacijo od prevzema blaga pisno, po elektronski pošti ali po faksu. V tem primeru mora kupec navesti številko spremljajočega dokumenta in količino poškodovanih oziroma napačnih rastlin in znesek vrednosti.

Pri reklamacijskem zapisniku mora kupec priložiti tudi fotografije rastlin, ki jih reklamira.

Kupca ne zavezujejo nasveti prodajalca v zvezi načina nadaljnjega gojenja rastlin, hkrati pa prodajalec ne odgovarja za posledice nastale zaradi napačne nadaljnje vzgoje in oskrbe rastlin.


Splošni pogoji

Splošno

Splošni pogoji modne spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

S spletno trgovino (v nadaljevanju ponudnik) upravlja Spletna trgovina - Vrtnarija Adamič. V spletni trgovini http://www.vrtnarija-adamic.si/ lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne odražajo vedno dejanskega stanja blaga. Uporaba fotografij spletne trgovine je prepovedana brez predhodnega dovoljenja.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj spletne trgovine, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani ip naslove obiskovalcev, pri registriranih uporabnikih pa še:

 • ime in priimek,
 • e-poštni naslov,
 • kontaktni telefon,
 • primarni naslov,
 • naslove za dostavo,
 • državo,
 • čas in datum registracije
 • naročila uporabnika,
 • arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini.

Upravitelj spletne trgovine lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj modne spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov: Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Cene in načini plačila

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Smo zavezanec za DDV. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Rok veljavnosti ponudbe traja do razprodaje zalog oziroma do dne objave novega cenika.

Načini plačil so podrobneje definirani v razdelku nakupovanje pod "Način plačila" in so sestavni del splošnih pogojev. Za več podrobnosti obiščite način plačila.

Kupoprodajna pogodba

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o oddanem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu izdamo račun z razčlenjenimi stroški. Navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno, si lahko kupec ogleda na spletni strani.

Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine. Vsa naročila prejme kupec na svoj elektronski naslov. Naročila so kupcu na voljo tudi v spletni trgovini, do katerih dostopa preko up. imena in gesla, če se je v tej registriral kot uporabnik.

Dostava in stroški dostave

Večina izdelkov naše trgovine je na zalogi. Dobavni rok velja od datuma potrditve naročila. V primeru, da se za naročen izdelek dobavni rok podaljša vas o tem obvestimo po E-pošti. Lahko se zgodi, da so nekateri izdelki rasprodani, vendar še to ni posodobljeno v trgovini v takšnem primeru vas o tem obvestimo po e-pošti.

Dostava izdelkov je podrobneje definirana v razdelku nakupovanje pod "dostava izdelkov" in so sestavni del splošnih pogojev. Za več podrobnosti obiščite dostava izdelkov.

Vračilo ali zamenjava izdelkov

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Za več podrobnosti obiščite reklamacije.

Izvedba naročila in sklenitev pogodbe

Uporabnik lahko v spletni trgovini naročuje izdelke na več načinov:
  • kot gost:

   V primeru, da se odločite za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna. Podatke za podjetja izpolnite samo v primeru, da želite naročilo izvesti na podjetje (oz. želite original račun), sicer pustite polja prazna. Registracijo potrdite z klikom na gumb. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno vas bo sistem na to opozoril.


 • kot registriran uporabnik:V kolikor se želite registrirati v spletno trgovino, za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov, kamor vam bo poslano elektronsko sporočilo s podatki registracije. Ob registraciji morate vnesti Vaše osebne podatke. Z registracijo prihranite čas pri kasnejših nakupih, saj vam ni potrebno vsakič znova vnašati osebnih podatkov, prav tako pa imate v vašem profilu "moj račun" zgodovino preteklih naročil.

Uporabnik kot "gost" ali "registriran uporabnik" izbira izdelke in jih z klikom na gumb "V košarico" zbira za nakup. Ta postopek ponavlja, dokler ni izbral vseh željenih izdelkov za naročilo. Izbrane izdelke si lahko v spisku ogleda v košarici in po želji spremeni količine ali določene odstrani. Potem nadaljuje na "Blagajno" kjer bo v korakih izbral najprej naslov za dostavo. V naslednjem koraku mu bodo izračunani stroški dostave za naročilo, nato pa bo lahko izbral način plačila. V zadnjem koraku bo uporabniku prikazano celotno naročilo z vsemi stroški, kjer tega potrdi. Uporabnik bo po uspešno oddanem naročilu prejel tudi potrditveno E-pošto z podrobnimi navodili za plačilo in način dostave.

Reševanje sporov

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Lendavi ali, če z zakonom ni določeno drugače.